Vergeten stamppot met knolselderij
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ stamppot/ 4 pers
| ± 30 min
| Informatiekaartje Plus & 24Kitchen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappels
- 1 knolselderij
- 1 winterpeen
- 100 ml melk
- 200 g belegen kaas
- 3 goudreinetten
- 2 tl kaneel
- 1 el rietsuiker
- 100 g walnoten
- 100 g rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken.
- Kook de aardappels, knolselderij en de winterpeen in ± 15 min gaar.
- Giet af en stoom droog in de pan.
- Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.
- Verwarm de melk en rasp de kaas.
- Maak de knolstamp smeuïg met de melk en de kaas.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de appels in partjes.
- Meng in een kom de appelpartjes, kaneel en de rietsuiker en hussel alles goed door.
- Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de appelpartjes in ± 15 min zacht in de oven.
- Verwarm een pan en rooster de walnoten ± 4 min.
- Verdeel de knolstamp en appeltjes uit de oven over borden.
- Strooi de walnoten en de rozijnen eroverheen.
eet smakelijk