Knolselderij stamppot met spruitjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht | groenten | 4 pers
| 45 min
| herfst 2016, seizoenmagazine Plus
Ingrediënten
- 800 gr kruimige aardappelen
- 500 gr knolselder (in blokjes)
- 500 gr spruitjes (panklaar)
- 2 el olijfolie
- 500 gr half om half gehakt ( of 2 x 250 gr vegetarisch gehakt)
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 3 el ketjap manis
- 125 ml crème fraîshe
- 4 el platte peterselie (20gr) grof gehakt
Bereiding
- kook de aardappelen met de knolselder en de spruiten in 15 a 20 min baar in water met zout
- meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak.
- vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt
- verhit in en koekenpan de olijfolie.
- bak de gehaktballetjes in 4 a 5 min rondom bruin, voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 min zachtjes gaar.
- giet de aarappelen met de groetnen af.
- stamp ze met de crème fraîshe tot een smeuïge stamppot.
- roer er de peteselie met zout en pepeer naar smaak door.
- verdeel de stamppot over 4 borden
- serveer er de balletjes met de ketjapjus bij
Voedingswaarde (pp):
- 630 Kcal,, 2645 kJ
- 31 gr eiwit
- 27 gr vet (waarvan verzadigd 9 gr)
- 57 gr koolhydraten (waarvan 5 gr suikers)
- 2 gr zout