Knolselderij stamppot met spruitjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 45 min

| herfst 2016, seizoenmagazine Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 500 gr knolselder (in blokjes)
  • 500 gr spruitjes (panklaar)
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr half om half gehakt ( of 2 x 250 gr vegetarisch gehakt)
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 3 el ketjap manis
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el platte peterselie (20gr) grof gehakt

Bereiding

  1. kook de aardappelen met de knolselder en de spruiten in 15 a 20 min baar in water met zout
  2. meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak.
  3. vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt
  4. verhit in en koekenpan de olijfolie.
  5. bak de gehaktballetjes in 4 a 5 min rondom bruin, voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 min zachtjes gaar.
  6. giet de aardappelen met de groenten af.
  7. stamp ze met de crème fraîshe tot een smeuïge stamppot.
  8. roer er de peteselie met zout en pepeer naar smaak door.
  9. verdeel de stamppot over 4 borden
  10. serveer er de balletjes met de ketjapjus bij
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal Vetten: 27 gr
waarvan verz. vetzuren: 9 gr
Koolhydraten: 57 gr
waarvan suikers: 5 gr
Eiwitten: 31 gr Vezels: – gr Natrium: 2 g

 

Categorieën