Kleurrijke rode kool salade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0.5 rodekool (± 600 g)
  • 2 gestoomde rode bieten
  • 2 jonagoldappelen
  • 2 onbehandelde sinaasappelen
  • 2 kleine rode uien
  • 3 el. walnootpitten
  • 2 el. aalbessengelei
  • 2 el. vloeibare honing
  • 5 el. rode wijnazijn
  • 2 el. olijfolie extra vièrge
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Snij de halve rodekool in 4 stukken en verwijder de harde kern (het witte gedeelte).
  2. Snij de rest in fijne reepjes en leg in een grote slakom.
  3. Snipper de rode uien fijn.
  4. Snij de ongeschilde appelen en de rode bieten in blokjes.
  5. Hak de walnootpitten grof.
  6. Rasp de schil van de sinaasappelen (u hebt 3 el. nodig).
  7. Snij een stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappelen.
  8. Schil ze daarna tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
  9. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
  10. Snij de partjes in 2.
  11. Knijp daarna de vliesjes uit om het laatste restje sap eruit te halen.
bereiding (5 min)
  1. Meng de rodekool met de rode uien, de blokjes appel en rode biet, de walnoten, de sinaasappelzeste en de stukjes sinaasappel.
  2. Meng de rode wijnazijn met de aalbessengelei, de vloeibare honing, het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Roer de vinaigrette onder de salade.
tip:

U kan deze salade en de vinaigrette de dag vooraf maken. Bewaar ze dan in een afgesloten doos in de koelkast.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email