Kleurrijke rode kool salade
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
 | minder dan 30 min
 | 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 0.5 rodekool (± 600 g)
 - 2 gestoomde rode bieten
 - 2 jonagoldappelen
 - 2 onbehandelde sinaasappelen
 - 2 kleine rode uien
 - 3 el. walnootpitten
 - 2 el. aalbessengelei
 - 2 el. vloeibare honing
 - 5 el. rode wijnazijn
 - 2 el. olijfolie extra vièrge
 - peper en zout
 
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij de halve rodekool in 4 stukken en verwijder de harde kern (het witte gedeelte).
 - Snij de rest in fijne reepjes en leg in een grote slakom.
 - Snipper de rode uien fijn.
 - Snij de ongeschilde appelen en de rode bieten in blokjes.
 - Hak de walnootpitten grof.
 - Rasp de schil van de sinaasappelen (u hebt 3 el. nodig).
 - Snij een stukje van de boven- en onderkant van de sinaasappelen.
 - Schil ze daarna tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
 - Doe dat boven een kom en vang het sap op.
 - Snij de partjes in 2.
 - Knijp daarna de vliesjes uit om het laatste restje sap eruit te halen.
 
bereiding (5 min)
- Meng de rodekool met de rode uien, de blokjes appel en rode biet, de walnoten, de sinaasappelzeste en de stukjes sinaasappel.
 - Meng de rode wijnazijn met de aalbessengelei, de vloeibare honing, het sinaasappelsap en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
 - Roer de vinaigrette onder de salade.
 
tip:
U kan deze salade en de vinaigrette de dag vooraf maken. Bewaar ze dan in een afgesloten doos in de koelkast.