Kleine volkoren broodjes
Omschrijving
| bakkerij/ broden/ 8 broodjes (bolletjes)
| ongeveer 35 min
| 24 Kitchen, Chef: Rudolph’s Bakery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 450 g volkorenbloem
- 1 tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 150 ml crème fraîche
- 150 ml lauwwarm water
- 1 ei
Bereiding
- Verwarm de oven voor op hetelucht 200 °C.
- Meng in een kom de bloem met het zout en het bakpoeder.
- Voeg de crème fraîche en het water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er ronde bollen van.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee.
- Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings in en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat de broodjes op een rooster afkoelen.