Kipragout

Omschrijving

Gevogelte 2 | voorgerecht | 4 personen

tijd | 30 min

bron | info kaartjes huishoudbeurs 2016 (en een beetje uit eigen keuken)

Ingrediënten

  • 80 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 5 dl groenten- (of kippen)bouillon
  • 1 dl room
  • 300 gr kipblokjes
  • 250 gr champignons
  • 1 prei
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • p&z
  • pasteibakjes of rijst

Bereiding

  1. snij de champignons, prei, paprika en kipblokjes fijn.
  2. maak een roux:
    • laat 50 gr boter op laag vuur smelten en roer er de bloem in 1 keer door totdat er geen klonten meer zijn.
    • blijf op een laag vuur roeren tot alles goed gebonden is, let erop dat het niet bruin wordt.
    • schenk er nu de warme bouillon beetje bij beetje bij (blijf roeren om klontjes te voorkomen) tot je een mooie gebonden ragout hebt
    • roer er de room door
  3. bak de kip in de rest van de boter goudbruin en gaar
  4. bak daarna de champignons, prei en paprika’s mee, bestrooi met zout en peper
  5. schep het kipmengsel door de ragout en warm nog even door
  6. eventueel garneren met beetje bieslook of peterselie

Serveer in een pasteibakje en dien het op met rijst

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten