Kipragôut

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers 

| 30 min

| info kaartjes huishoudbeurs 2016 (en een beetje uit eigen keuken)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 80 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 5 dl groenten- (of kippen)bouillon
  • 1 dl room
  • 300 gr kipblokjes
  • 250 gr champignons
  • 1 prei
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • Peper en zout  
  • pasteibakjes of rijst

Bereiding

  1. snij de champignons, prei, paprika en kipblokjes fijn.
  2. maak een roux:
    1. laat 50 gr boter op laag vuur smelten en roer er de bloem in 1 keer door totdat er geen klonten meer zijn.
    2. blijf op een laag vuur roeren tot alles goed gebonden is, let erop dat het niet bruin wordt.
    3. schenk er nu de warme bouillon beetje bij beetje bij (blijf roeren om klontjes te voorkomen) tot je een mooie gebonden ragout hebt
    4. roer er de room door
  3. bak de kip in de rest van de boter goudbruin en gaar
  4. bak daarna de champignons, prei en paprika’s mee, bestrooi met zout en peper
  5. schep het kipmengsel door de ragout en warm nog even door eventueel garneren met beetje bieslook of peterselie
  6. serveer in een pasteibakje en dien het op met rijst.

Eet smakelijk

Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email