Kipragôut
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| 30 min
| info kaartjes huishoudbeurs 2016 (en een beetje uit eigen keuken)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 80 gr boter
- 60 gr bloem
- 5 dl groenten- (of kippen)bouillon
- 1 dl room
- 300 gr kipblokjes
- 250 gr champignons
- 1 prei
- 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
- Peper en zout
- pasteibakjes of rijst
Bereiding
- snij de champignons, prei, paprika en kipblokjes fijn.
- maak een roux:
- laat 50 gr boter op laag vuur smelten en roer er de bloem in 1 keer door totdat er geen klonten meer zijn.
- blijf op een laag vuur roeren tot alles goed gebonden is, let erop dat het niet bruin wordt.
- schenk er nu de warme bouillon beetje bij beetje bij (blijf roeren om klontjes te voorkomen) tot je een mooie gebonden ragout hebt
- roer er de room door
- bak de kip in de rest van de boter goudbruin en gaar
- bak daarna de champignons, prei en paprika’s mee, bestrooi met zout en peper
- schep het kipmengsel door de ragout en warm nog even door eventueel garneren met beetje bieslook of peterselie
- serveer in een pasteibakje en dien het op met rijst.
Eet smakelijk
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |