Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kipquiche tuinerwten | mijn receptenbundel

Kruidige kipquiche met tuinerwten

Dit gerecht kan prima passen bij mensen met een koemelkallergie. Zelf heb ik het recept wat aangepast voor wie dat niet van toepassing kan je de kokosmelk vervangen door gewone melk

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers

| ± 15 min voorbereiding & 1 u oven

| 2017  info kaartje AH 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Origineel recept Aangepast recept
  • 6 plakjes harige taartdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 4 eieren
  • 400 ml kruidige kip in kokossaus
  • 750 gr tuinerwten (diepvries, ontdooid)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje tuinkers
  • Quichevorm 28 cm Ø
  • 6 plakjes hartige taartdeeg Of 6 plakjes bladerdeeg, samen uitrollen zodat je quichevorm goed bekleed is.
  • 5 eieren
  • 320 gr kipblokjes of reepjes
  • 200 ml halfvolle melk
  • 450 gr tuinerwten
  • 50 gr Parmezaanse gemalen kaas
  • Peper, zout, peterselie, tijm
  • Quichevorm 28 cm Ø

Bereiding

Origineel recept
  1. Verwarm de oven op 180 °C
  2. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg/ bladerdeeg
  3. Klop in een grote kom de eieren los
  4. Voeg de kip uit blik, tuinerwten en kokosmelk toe.
  5. Meng met de opgeklopte eieren en de tuinerwten
  6. Giet het mengsel in de quichevorm
  7. Bak de quiche ± 1 uur goudbruin en gaar in de oven
  8. Neem de quiche uit de oven
  9. Verdeel in 8 punten en garneer met de tuinkers
Aangepast recept (eigen inbreng)
  1. PS: vandaag gekozen voor deze invulling en met succes
  2. Verwarm de oven op 180 °C
  3. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg/ bladerdeeg
  4. prik met je vork wat gaatjes, bekleed je deeg met bakpapier en bakbonen
  5. deeg ong 10 min blindbakken
  6. Kipblokjes/ reepjes even lichtjes opbakken
  7. Klop ondertussen in een grote kom de eieren los
  8. Mengen met de opgeklopte eieren, de melk en de tuinerwten en tenslotte de even opgebakken kippenreepjes
  9. Giet het mengsel in de quichevorm
  10. Bak de quiche ± 1 uur goudbruin en gaar in de oven
  11. Neem de quiche uit de oven
  12. Verdeel in 8 punten en garneer met de tuinkers of strooi nog wat Parmezaanse kaas erover
Voedingswaarde (origineel recept)
Energie: 57 Kcal Vetten: 27 gr
waarvan verz. vetzuren: 15 gr
Koolhydraten: 48 gr
Eiwitten: 30 gr Vezels: 10 gr Natrium: 1,7 g

 

Categorieën