Kruidige kipquiche met tuinerwten
Dit gerecht kan prima passen bij mensen met een koemelkallergie. Zelf heb ik het recept wat aangepast voor wie dat niet van toepassing kan je de kokosmelk vervangen door gewone melkOmschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
| ± 15 min voorbereiding & 1 u oven
| 2017 info kaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Origineel recept | Aangepast recept |
---|---|
|
|
Bereiding
Origineel recept
- Verwarm de oven op 180 °C
- Bekleed de quichevorm met het taartdeeg/ bladerdeeg
- Klop in een grote kom de eieren los
- Voeg de kip uit blik, tuinerwten en kokosmelk toe.
- Meng met de opgeklopte eieren en de tuinerwten
- Giet het mengsel in de quichevorm
- Bak de quiche ± 1 uur goudbruin en gaar in de oven
- Neem de quiche uit de oven
- Verdeel in 8 punten en garneer met de tuinkers
Aangepast recept (eigen inbreng)
- PS: vandaag gekozen voor deze invulling en met succes
- Verwarm de oven op 180 °C
- Bekleed de quichevorm met het taartdeeg/ bladerdeeg
- prik met je vork wat gaatjes, bekleed je deeg met bakpapier en bakbonen
- deeg ong 10 min blindbakken
- Kipblokjes/ reepjes even lichtjes opbakken
- Klop ondertussen in een grote kom de eieren los
- Mengen met de opgeklopte eieren, de melk en de tuinerwten en tenslotte de even opgebakken kippenreepjes
- Giet het mengsel in de quichevorm
- Bak de quiche ± 1 uur goudbruin en gaar in de oven
- Neem de quiche uit de oven
- Verdeel in 8 punten en garneer met de tuinkers of strooi nog wat Parmezaanse kaas erover
Voedingswaarde (origineel recept)
Energie: 57 Kcal | Vetten: 27 gr waarvan verz. vetzuren: 15 gr |
Koolhydraten: 48 gr |
Eiwitten: 30 gr | Vezels: 10 gr | Natrium: 1,7 g |