Kippensoep met balletjes en vermicelli
Omschrijving
| Soep | 4 pers
| ± 10 a 20 min werk
| 2017.02.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gr kippengehakt
- 1 el paneermeel
- ½ plantje platte peterselie
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1 wortel
- 80 vermicelli
Bereiding
- Meng het kippengehakt met de paneermeel en de gesnipperde peterselie (hou nog iets over voor de garnering)
- Rol er balletjes van en kook ze 7 min in licht gezouten water en giet af
- Breng 1.5 ltr water aan de kook met de kippenbouillonblokjes
- Voeg de in kleine stukjes gesneden wortel toe en de vermicelli
- Kook ± 10 min op zacht vuur
- Voeg tenslotte de gehaktballetjes toe en de rest van de platte peterselie
- Breng nog heel even aan de kook en serveer