Kippensoep met balletjes en vermicelli

Omschrijving

 | Soep | 4 pers

 | ± 10 a 20 min werk

 | 2017.02.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Ingrediënten

  • 250 gr kippengehakt
  • 1 el paneermeel
  • ½ plantje platte peterselie
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 wortel
  • 80 vermicelli

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met de paneermeel en de gesnipperde peterselie (hou nog iets over voor de garnering)
  2. Rol er balletjes van en kook ze 7 min in licht gezouten water en giet af
  3. Breng 1.5 ltr water aan de kook met de kippenbouillonblokjes
  4. Voeg de in kleine stukjes gesneden wortel toe en de vermicelli
  5. Kook ± 10 min op zacht vuur
  6. Voeg tenslotte de gehaktballetjes toe en de rest van de platte peterselie
  7. Breng nog heel even aan de kook en serveer