Kippensoep-2

Kippensoep bij griep en verkoudheid

Omschrijving

| soep/ kip | ruim 2 liter bouilon

| 15 min voorbereiding/ 2 u wachttijd

| onbekend, ooit van iemand gekregen

Uitgelichte afbeelding

Ter info

In de winter zijn veel mensen zwaar verkouden en grieperig. Eten speelt een grote rol bij het beter voelen. Kippensoep bijvoorbeeld! Onderzoek heeft bewezen dat je echt opknapt van kippensoep. De Joodse gemeenschap zweert al heel lang bij kippensoep als geneesmiddel, niet voor niets wordt het Joodse penicilline genoemd. Het stofje ‘carnosine’ heeft hier veel mee te maken: het helpt je immuunsysteem om van verkoudheid en griep af te komen. Het beste resultaat krijg je als je 2 keer per dag een kom kippensoep of –bouillon eet als je griep hebt.

Ingrediënten

kippenbouillon

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 5 takjes peterselie
  • stukje foelie
  • 1 (soep)kip of kippenbouten van ca 1,5 kg
  • ± 1 el zout

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in stukken.
  2. Snijd de bleekselderij in plakjes.
  3. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.
  4. Snijd het witte en groene gedeelte van de prei in ringen en was ze.
  5. Kneus de peperkorrels.
  6. Leg de kip, de ui, de bleekselderij, de peen, de prei, de peterselie, de foelie en de peperkorrels in een soeppan en schenk er ± 3 liter water bij, tot alle ingrediënten onder staan.
  7. Verwarm de soep tot het net niet kookt.
  8. Schep het schuim regelmatig met een schuimspaan weg.
  9. Laat de bouillon op laag vuur ± 2 uur trekken.
  10. Let op dat de bouillon niet kookt.
  11. Zet de pan zo nodig op een vlamverdeler.
  12. Maak de theedoek nat en wring hem goed uit.
  13. Leg de doek in een zeef en schenk de bouillon door een zeef in een schone pan.
  14. Breng op smaak met zout.
  15. Haal de kip uit de zeef, pluk het vlees van de botten en houd het apart.
  16. Laat de bouillon in de koelkast helemaal afkoelen en schep het vetlaagje eraf.
  17. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast of vries hem in.
  18. Gebruik het kippenvlees opnieuw in de soep.
Voedingswaarde
Energie: 257 Kcal Vetten: 6 gr Koolhydraten: 4 gr
waarvan suikers: 1 gr
Eiwitten: 46 gr Vezels: 2 gr Natrium: 4 mg

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten