Omschrijving

| goed voor ± 30 balletjes

| ± 10 min

| Boodschappen magazine Plus, april 2020

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 50 ml melk
  • 2 sneetjes wit brood
  • ½ teentje knoflook
  • 600 gr kippengehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas (gemalen/ geraspt)
  • 1 el oregano
  • p&z

Voor de dipsaus (Salsa Verde)

  • 6 el olijfolie
  • 2 el water
  • 20 gr peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el oregano
  • p&z
  • ½ teentje knoflook

Bereiding

  1. Schenk de melk in een diep bord (of kom) en laat de sneetjes brood zonder korst erin weken
  2. hak het knoflookteentje fijn
  3. knijp het brood goed uit en meng met het kippengehakt, de Parmezaanse kaas, oregano en de helft van een teentje knoflook, p&z
  4. maak er tenslotte kleine balletjes van (± 3 cm Ø)
  5. verhit wat boter in een koekenpan en bak de balletjes in zo’n 8 min rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig om
  6. Voor de dipsaus: pureer de olijfolie met water, peterselie, kappertjes oregano en de andere helft van de knoflook tot een grove salsa
  7. breng op smaak met p&z en serveer samen met de balletjes

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten