Kipgehaktballetjes

Omschrijving

| aperitiefhapjes/ vlees/ ± 30 balletjes

| ± 10 a 15 min

| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 50 ml melk
  • 2 sneetjes wit brood
  • ½ teentje knoflook
  • 600 gr kippengehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas (gemalen/ geraspt)
  • 1 el oregano
  • p&z

Voor de dipsaus (Salsa Verde)

  • 6 el olijfolie
  • 2 el water
  • 20 gr peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el oregano
  • p&z
  • ½ teentje knoflook

Bereiding

  1. Schenk de melk in een diep bord (of kom) en laat de sneetjes brood zonder korst erin weken
  2. hak het knoflookteentje fijn
  3. knijp het brood goed uit en meng met het kippengehakt, de Parmezaanse kaas, oregano en de helft van een teentje knoflook, p&z
  4. maak er tenslotte kleine balletjes van (± 3 cm Ø)
  5. verhit wat boter in een koekenpan en bak de balletjes in zo’n 8 min rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig om
  6. Voor de dipsaus: pureer de olijfolie met water, peterselie, kappertjes oregano en de andere helft van de knoflook tot een grove salsa
  7. breng op smaak met p&z en serveer samen met de balletjes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email