Kippenfilet met spruitjes en mango

Opengevouwen filets worden ook wel “kippenescalopes” genoemd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

|± 40 min

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kippenfilets
  • 500 g spruiten
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 250 g quinoa
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 5 dl heet water)
  • 5 el. olijfolie
  • 1 klp. kerriepoeder, peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn.
  4. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
  5. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 à 2 min. glazig.
  6. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon.
  7. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  8. Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  9. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpan en bak de paprikablokjes 5 min.
  10. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
  11. Verhit intussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de kippenfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
  12. Afwerking: Meng de spruitenmengeling onder de quinoa.
  13. Serveer met de kippenfilet.
Drankadvies
Wijn: Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala’; Sella & Mosca; Sardegna – Italië
Bier: Floreffe Tripel ; Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal Vetten: 19,6 gr
waarvan verz. vetzuren: 3,4 gr
Koolhydraten: 59,7 gr
waarvan suikers: 19,7 gr
Eiwitten: 47,1 gr Vezels: 13,7 gr Natrium: 1,6 mg

 

Categorieën