Kippenfilet met spruitjes en mango
Opengevouwen filets worden ook wel “kippenescalopes” genoemdOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
|± 40 min
| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kippenfilets
- 500 g spruiten
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 1 ui
- 250 g quinoa
- 5 dl kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 5 dl heet water)
- 5 el. olijfolie
- 1 klp. kerriepoeder, peper en zout
Bereiding
- Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn.
- Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 à 2 min. glazig.
- Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon.
- Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
- Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpan en bak de paprikablokjes 5 min.
- Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
- Verhit intussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de kippenfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
- Afwerking: Meng de spruitenmengeling onder de quinoa.
- Serveer met de kippenfilet.
Drankadvies
Wijn: | Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala’; Sella & Mosca; Sardegna – Italië |
Bier: | Floreffe Tripel ; Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal | Vetten: 19,6 gr waarvan verz. vetzuren: 3,4 gr |
Koolhydraten: 59,7 gr waarvan suikers: 19,7 gr |
Eiwitten: 47,1 gr | Vezels: 13,7 gr | Natrium: 1,6 mg |