Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kippenfilet, spruitjes, mango | mijn receptenbundel

Kippenfilet met spruitjes en mango

Opengevouwen filets worden ook wel “kippenescalopes” genoemd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

|± 40 min

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kippenfilets
  • 500 g spruiten
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 250 g quinoa
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokjes opgelost in 5 dl heet water)
  • 5 el. olijfolie
  • 1 klp. kerriepoeder, peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de ui fijn.
  4. Spoel de quinoa onder koud water in een fijne zeef.
  5. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpan en stoof de ui 1 à 2 min. glazig.
  6. Roer er de quinoa onder en overgiet met de hete kippenbouillon.
  7. Dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  8. Kook intussen de spruiten 8 min. onafgedekt gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  9. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpan en bak de paprikablokjes 5 min.
  10. Voeg de spruiten en de mango toe en verwarm 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
  11. Verhit intussen 2 el. olijfolie in een pan en bak de kippenfilets 3 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
  12. Afwerking: Meng de spruitenmengeling onder de quinoa.
  13. Serveer met de kippenfilet.
Drankadvies
Wijn: Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala’; Sella & Mosca; Sardegna – Italië
Bier: Floreffe Tripel ; Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal Vetten: 19,6 gr
waarvan verz. vetzuren: 3,4 gr
Koolhydraten: 59,7 gr
waarvan suikers: 19,7 gr
Eiwitten: 47,1 gr Vezels: 13,7 gr Natrium: 1,6 mg

 

Categorieën