Dit recept is een heerlijkheid en kan je voor 2 maaltijden en toch weer anders gebruiken. M.a.w. zoals AH aanheeft, 1 x koken en 2 x eten.
In mijn beleving en ervaring, zeker aan te bevelen
dag 1: kippendijfilets met spekjes en groenten
dag 2: quiche met kip en groenten
Omschrijving
| hoofdgerecht | 2 x 4 pers
| ong 35 min
| 2016.08 – AH, koken met kids
Ingrediënten
- 500 gr kastanjechampignons
- 2 uien
- 600 gr geschilde bospeen
- 250 gr magere spekreepjes
- 700 gr kippendijfilets
- 2 thl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 900 gr kleine krieltjes
- 450 gr tuinerwten (diepvries)
- 30 gr peterselie
Bereiding
Dag 1: kippendijfilets met spekjes en groenten
- snipper de uit ;en snij de kastanjechampignons in kwarten
- verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakjes van ong 1/2 cm
- verhit een grote hapjes pan zonder olie of boete en bak de spekreepjes in 3 min uit.
- snijd ondertussen de kippendijfilets in reepjes en bestrooi ze met de paprikapoeder.
- voeg de kip samen met de uit toe aan de spekjes en bak 5 min mee, schep regelmatig om
- verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ong 12 min goudbruin en gaar.
- schep regelmatig om, breng op smaak met peper en eventueel zout.
- voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min mee.
- voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min mee
- breng op smaak met peer en eventueel zout
- laat de helft afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.
- schep de andere helft door de krieltjes
- snij de helft van de peterslie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
- bewaar de rest van de peterselie voor volgende dag
Voedingswaarde
- energie: 545 Kcal
- eiwitten: 33 gr
- vetten: 21 gr, waarvan 6 gr verz
- Koolhydraten: 51 gr
- natrium: 685 mg
- vezels: 9 grs
Dag 2: quiche met kip en groenten
| lunchgerecht | 4 pers
| 20 min + 40 min in de oven
Extra ingrediënten:
- 5 plakjes diepvries hartige taartdeeg
- 4 eieren
- 90 gr Parmigiano Reggiano flakes (kaasbakje bij AH)
Verwerking
- verwarm de oven voor op 200 °C
- laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien
- klop de eieren los met de Parmigiano kaas
- meng alles door het kippenmengsel
- breng op smaak met p en z.n. zout
- bekleed een ingevette quiche vorm van ong Ø 26 cm met de plakjes hartige taartdeeg
- schenk het mengsel in de quiche vorm en bak af gedurende 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar
- neem uit de oven en laat ong 10 min staan.
- snijd een ½ zakje peterselie (ong 30 gr) fijn en garneer de quiche ermee
- lekker met een groene salade
Voedingswaarde:
- energie: 595 Kcal
- eiwitten: 46 gr
- vetten: 28 gr waarvan 11 gr verz
- koolhydraten: 36 gr
- natrium: 975 mg
- vezels: 7 gr