Kippendijtjes met spekjes en groenten

Goed voor 2 maaltijden: dag 1 en dag 2

Ter info

Dit recept is een heerlijkheid en kan je voor 2 maaltijden en toch weer anders gebruiken. M.a.w. zoals AH aanheeft, 1 x koken en 2 x eten. In mijn beleving en ervaring, zeker aan te bevelen
dag 1: kippendijfilets met spekjes en groenten
dag 2: quiche met kip en groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 2 x 4 pers

| ± 35 min

| 2016.08 – AH, koken met kids

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 600 gr geschilde bospeen
  • 250 gr magere spekreepjes
  • 700 gr kippendijfilets
  • 2 thl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 900 gr kleine krieltjes
  • 450 gr tuinerwten (diepvries)
  • 30 gr peterselie

Bereiding

Dag 1: Kippendijfilets met spekjes en groenten
  1. snipper de uit ;en snij de kastanjechampignons in kwarten
  2. verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakjes van ± ½  cm
  3. verhit een grote hapjes pan zonder olie of boete en bak de spekreepjes in 3 min uit.
  4. snijd ondertussen de kippendijfilets in reepjes en bestrooi ze met de paprikapoeder.
  5. voeg de kip samen met de uit toe aan de spekjes en bak 5 min mee, schep regelmatig om
  6. verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ± 12 min goudbruin en gaar.
  7. schep regelmatig om,  breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min mee.
  9. voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min mee
  10. breng op smaak met peer en eventueel zout
  11. laat de helft afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.
  12. schep de andere helft door de krieltjes
  13. snij de helft van de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
  14. bewaar de rest van de peterselie voor volgende dag
Dag 2: Quiche met kip en groenten

| Lunchgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

Extra nodig:

  1. 5 plakjes diepvries hartige taartdeeg
  2. 4 eieren
  3. 90 gr Parmigiano Reggiano flakes (kaasbakje bij AH)

Verwerking

  1. verwarm de oven voor op 200 °C
  2. laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien
  3. klop de eieren los met de Parmigiano kaas
  4. meng alles door het kippenmengsel
  5. breng op smaak met p en z.n. zout
  6. bekleed een ingevette quiche vorm van ong Ø 26 cm met de plakjes hartige taartdeeg
  7. schenk het mengsel in de quiche vorm en bak af gedurende 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar
  8. neem uit de oven en laat ong 10 min staan.
  9. snijd een ½ zakje peterselie (ong 30 gr) fijn en garneer de quiche ermee
  10. lekker met een groene salade

 

Voedingswaarde (dag 1)
Energie: 545 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 6 gr
Koolhydraten: 51 gr
Eiwitten: 33 gr Vezels: 9 gr Natrium: 685 mg
Voedingswaarde (dag 2)
Energie: 595 Kcal Vetten: 28 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 36 gr
Eiwitten: 46 gr Vezels: 7 gr Natrium: 975 mg

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email