Kippendijtjes met spekjes en groenten
Goed voor 2 maaltijden: dag 1 en dag 2Ter info
Dit recept is een heerlijkheid en kan je voor 2 maaltijden en toch weer anders gebruiken. M.a.w. zoals AH aanheeft, 1 x koken en 2 x eten. In mijn beleving en ervaring, zeker aan te bevelen
dag 1: kippendijfilets met spekjes en groenten
dag 2: quiche met kip en groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 2 x 4 pers
| ± 35 min
| 2016.08 – AH, koken met kids
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr kastanjechampignons
- 2 uien
- 600 gr geschilde bospeen
- 250 gr magere spekreepjes
- 700 gr kippendijfilets
- 2 thl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 900 gr kleine krieltjes
- 450 gr tuinerwten (diepvries)
- 30 gr peterselie
Bereiding
Dag 1: Kippendijfilets met spekjes en groenten
- snipper de uit ;en snij de kastanjechampignons in kwarten
- verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine plakjes van ± ½ cm
- verhit een grote hapjes pan zonder olie of boete en bak de spekreepjes in 3 min uit.
- snijd ondertussen de kippendijfilets in reepjes en bestrooi ze met de paprikapoeder.
- voeg de kip samen met de uit toe aan de spekjes en bak 5 min mee, schep regelmatig om
- verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in ± 12 min goudbruin en gaar.
- schep regelmatig om, breng op smaak met peper en eventueel zout.
- voeg de champignons en peen toe aan de kip en bak 5 min mee.
- voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min mee
- breng op smaak met peer en eventueel zout
- laat de helft afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast.
- schep de andere helft door de krieltjes
- snij de helft van de peterselie fijn en garneer de kipschotel met de peterselie.
- bewaar de rest van de peterselie voor volgende dag
Dag 2: Quiche met kip en groenten
| Lunchgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
Extra nodig:
- 5 plakjes diepvries hartige taartdeeg
- 4 eieren
- 90 gr Parmigiano Reggiano flakes (kaasbakje bij AH)
Verwerking
- verwarm de oven voor op 200 °C
- laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien
- klop de eieren los met de Parmigiano kaas
- meng alles door het kippenmengsel
- breng op smaak met p en z.n. zout
- bekleed een ingevette quiche vorm van ong Ø 26 cm met de plakjes hartige taartdeeg
- schenk het mengsel in de quiche vorm en bak af gedurende 40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar
- neem uit de oven en laat ong 10 min staan.
- snijd een ½ zakje peterselie (ong 30 gr) fijn en garneer de quiche ermee
- lekker met een groene salade
Voedingswaarde (dag 1)
Energie: 545 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 6 gr |
Koolhydraten: 51 gr |
Eiwitten: 33 gr | Vezels: 9 gr | Natrium: 685 mg |
Voedingswaarde (dag 2)
Energie: 595 Kcal | Vetten: 28 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 36 gr |
Eiwitten: 46 gr | Vezels: 7 gr | Natrium: 975 mg |