Kippenboutfilet met gebakken appeltjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 35 min

| 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr kippenboutfilet
  • 6 stronken witlof
  • 2 jonagold appelen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 450 gr voorgestoomde krielaardappelen
  • 1 el perensiroop
  • 5 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • P&z

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in blokjes
  2. Verwijder de harde kern uit het witlof en snij in fijne reepjes
  3. Snij de kippenboutfilets in 2
  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C
  6. Leg de kippenboutfilets in een ovenschaal en kruid met p&z.
  7. Verdeel er de voorgestoomde krielaardappelen rond en bestrooi met de rozemarijn.
  8. Besprenkel met 3 el olijfolie en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven
  9. Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan en bak de appelblokjes en de witloof reepjes 5 min.
  10. Roer er de perensiroop en de appelazijn onder.
  11. Kruid met p&z en laat nog 2 a 3 min verder garen.
Drankadvies
Wijn:

L’Excellence de Signargues 2013, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre.

Bier:

Categorieën