Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kip gebakken appeltjes | mijn receptenbundel

Kippenboutfilet met gebakken appeltjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 35 min

| 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr kippenboutfilet
  • 6 stronken witlof
  • 2 jonagold appelen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 450 gr voorgestoomde krielaardappelen
  • 1 el perensiroop
  • 5 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • P&z

Bereiding

  1. Schil de appelen en snij in blokjes
  2. Verwijder de harde kern uit het witlof en snij in fijne reepjes
  3. Snij de kippenboutfilets in 2
  4. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C
  6. Leg de kippenboutfilets in een ovenschaal en kruid met p&z.
  7. Verdeel er de voorgestoomde krielaardappelen rond en bestrooi met de rozemarijn.
  8. Besprenkel met 3 el olijfolie en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven
  9. Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan en bak de appelblokjes en de witloof reepjes 5 min.
  10. Roer er de perensiroop en de appelazijn onder.
  11. Kruid met p&z en laat nog 2 a 3 min verder garen.
Drankadvies
Wijn:

L’Excellence de Signargues 2013, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre.

Bier:

Categorieën