Kippenboutfilet met gebakken appeltjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 min
| 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr kippenboutfilet
- 6 stronken witlof
- 2 jonagold appelen
- 4 takjes rozemarijn
- 450 gr voorgestoomde krielaardappelen
- 1 el perensiroop
- 5 el olijfolie
- 2 el appelazijn
- P&z
Bereiding
- Schil de appelen en snij in blokjes
- Verwijder de harde kern uit het witlof en snij in fijne reepjes
- Snij de kippenboutfilets in 2
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Leg de kippenboutfilets in een ovenschaal en kruid met p&z.
- Verdeel er de voorgestoomde krielaardappelen rond en bestrooi met de rozemarijn.
- Besprenkel met 3 el olijfolie en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan en bak de appelblokjes en de witloof reepjes 5 min.
- Roer er de perensiroop en de appelazijn onder.
- Kruid met p&z en laat nog 2 a 3 min verder garen.
Drankadvies
Wijn: |
L’Excellence de Signargues 2013, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre. |
Bier: | — |