Kippenbouten in braadzak
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 2 pers
| 30 min
| gezien op “voedingscentrum”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 prei
- 2 tomaten
- Provençaalse kruiden
- 2 kippenbouten
- paprikapoeder
- braadzak met sluiting
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C
- Maak de prei schoon en snij in dunne ringen
- Was de tomaten en snij in kleine blokjes
- Meng de prei met de tomatenblokjes, royaal Provençaalse kruiden en peper
- Doe het mengsel in een braadzak
- Neem het vel van de kippenbouten, wrijf de kip in met peper en paprikapoeder
- Leg de braadzak in een ovenvast schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groenten
- Sluit de braadzak met de sluiting, prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak
- Laat de kip in de hete oven ± 1 uur gaar worden.
- Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree
Voedingswaarde
Energie: 405 Kcal | Vetten: 15 gr waarvan verz. vetzuren: 5 gr |
Koolhydraten: 7 gr waarvan suikers: 5 gr |
Eiwitten: 55 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 0,6 g |