Kippenbouten in braadzak

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 2 pers 

| 30 min

| gezien op “voedingscentrum”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • Provençaalse kruiden
  • 2 kippenbouten
  • paprikapoeder
  • braadzak met sluiting

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C
  2. Maak de prei schoon en snij in dunne ringen
  3. Was de tomaten en snij in kleine blokjes
  4. Meng de prei met de tomatenblokjes, royaal Provençaalse kruiden en peper
  5. Doe het mengsel in een braadzak
  6. Neem het vel van de kippenbouten, wrijf de kip in met peper en paprikapoeder
  7. Leg de braadzak in een ovenvast schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groenten
  8. Sluit de braadzak met de sluiting, prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak
  9. Laat de kip in de hete oven ± 1 uur gaar worden.
  10. Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree
Voedingswaarde
Energie: 405 Kcal Vetten: 15 gr
waarvan verz. vetzuren: 5 gr
Koolhydraten: 7 gr
waarvan suikers: 5 gr
Eiwitten: 55 gr Vezels: 4 gr Natrium: 0,6 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email