Kiplekkere rijstsalade

Omschrijving

| lunch/ gevogelte/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 dubbele borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • ½ komkommer
  • 1 ei
  • 2 el. gepelde pistachenoten
  • 250 g rijst
  • 150 g maïs (blik)
  • 1 gegrilde paprika (bokaal)
  • 1 el. bloem
  • 2 el. olijfolie
  • 4 el. vinaigrette
  • peper en zout

Bereiding

(25 min + afkoelen)
  1. Laat de kippenborstfilet volledig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snij daarna in fijne reepjes.
  3. Hak de pistachenoten fijn.
  4. Snij ½ komkommer en de gegrilde paprika in blokjes van ½ cm.
  5. Klop het ei los.
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  7. Giet af en laat afkoelen.
  8. Wentel ondertussen de kippenreepjes door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en de pistachenoten.
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes gaar.
  10. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  11. Meng ondertussen de rijst met de komkommer, de paprika en de uitgelekte maïs.
  12. Voeg ten slotte de afgekoelde kippenreepjes toe.
  13. Meng er de vinaigrette onder tijdens de lunch.
Drankadvies
Wijn:

Viré-Clessé A.O.P. ‘Vieilles Vignes’, Cave de Viré

Bier: Brugs Witbier
Voedingswaarde
Energie: 502 Kcal Eiwitten: 28,2 gr Vetten: 16,1 gr Koolhydraten: 60,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email