Kiplekkere rijstsalade
Omschrijving
| lunch/ gevogelte/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 dubbele borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
- ½ komkommer
- 1 ei
- 2 el. gepelde pistachenoten
- 250 g rijst
- 150 g maïs (blik)
- 1 gegrilde paprika (bokaal)
- 1 el. bloem
- 2 el. olijfolie
- 4 el. vinaigrette
- peper en zout
Bereiding
(25 min + afkoelen)
- Laat de kippenborstfilet volledig ontdooien en dep goed droog.
- Snij daarna in fijne reepjes.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Snij ½ komkommer en de gegrilde paprika in blokjes van ½ cm.
- Klop het ei los.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en laat afkoelen.
- Wentel ondertussen de kippenreepjes door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en de pistachenoten.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenreepjes gaar.
- Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
- Meng ondertussen de rijst met de komkommer, de paprika en de uitgelekte maïs.
- Voeg ten slotte de afgekoelde kippenreepjes toe.
- Meng er de vinaigrette onder tijdens de lunch.
Drankadvies
Wijn: |
Viré-Clessé A.O.P. ‘Vieilles Vignes’, Cave de Viré |
Bier: | Brugs Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 502 Kcal | Eiwitten: 28,2 gr | Vetten: 16,1 gr | Koolhydraten: 60,8 gr |