Kip met venkel en sinaasappel

een gezonde maaltijd en snel klaar

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 2 pers

| ± 30min

| Voedingscentrum

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 kleine kippenbouten
  • peper
  • 1 el margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 venkelknollen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein
  2. Boen de sinaasappel schoon, schil 1 helft en snij deze in stukjes,, snij de andere helft met schil in parten
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper
  4. bak de bouen in de margarine aan beide zijden bruin
  5. bak de ui kort mee
  6. voeg de sinaasappelstukjes, parten sinaasappel en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 min stoven
  7. schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20 a 25 min gaar
  8. maak de venkel schoon en snij de knollen in reepjes, bewaar het venkelgroen
  9. doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 min verder gaar
  10. strooi het venkelgroen erover en serveer de aardappelen erbij
extra info
  • Sinaasappels; bewaar ze niet in de koelkast. Ze zijn op kamertemperatuur 2-3 weken houdbaar.
  • Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen
Voedingswaarde
Energie: 585 Kcal Vetten: 20 gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 50 gr
waarvan suikers: 10 gr
Eiwitten: 50 gr Vezels: 10 gr Natrium: 0,9 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email