Kip met venkel en sinaasappel
een gezonde maaltijd en snel klaarOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 2 pers
| ± 30min
| Voedingscentrum
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 2 kleine kippenbouten
- peper
- 1 el margarine
- 6 aardappelen
- 2 venkelknollen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein
- Boen de sinaasappel schoon, schil 1 helft en snij deze in stukjes,, snij de andere helft met schil in parten
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper
- bak de bouen in de margarine aan beide zijden bruin
- bak de ui kort mee
- voeg de sinaasappelstukjes, parten sinaasappel en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 min stoven
- schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20 a 25 min gaar
- maak de venkel schoon en snij de knollen in reepjes, bewaar het venkelgroen
- doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 min verder gaar
- strooi het venkelgroen erover en serveer de aardappelen erbij
extra info
- Sinaasappels; bewaar ze niet in de koelkast. Ze zijn op kamertemperatuur 2-3 weken houdbaar.
- Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen
Voedingswaarde
Energie: 585 Kcal | Vetten: 20 gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 50 gr waarvan suikers: 10 gr |
Eiwitten: 50 gr | Vezels: 10 gr | Natrium: 0,9 g |