Kip Tandoori met broccolirijst
Ingrediënten
- 300 gr kipblokjes
- 150 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 2 cm gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ tl kaneel
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- ½ tl gemalen koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el tomatenpuree
- zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- ½ rode paprika
- 400 gr broccolirijst
- optioneel: crème fraîche
Bereiding
- Meng in een grote kom de kipblokjes, geraspte gember, geperste knoflook, Griekse yoghurt, kaneel, Cayennepeper, kurkuma, koriander, komijnpoeder, tomatenpuree, zout en peper.
- Dek de kom of met huishoudfolie en laat de marinade min 1 u intrekken in de koelkast.
- Snijd de ui en rode paprika in kleine stukjes en verwarm een el olijfolie in een hapjespan.
- Voeg de gesneden ui en paprika toe aan de pan en bak totdat de ui begint te verkleuren.
- Voeg dan de gemarineerde kip en de marinade toe aan de pan en zet het vuur laag.
- Bak de kip in ± 15-20 minuten gaar.
- Pak als de kip gaar is nog een koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie.
- Voeg de broccoli rijst toe aan de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar.
- Verdeel de broccoli rijst en de kip Tandoori over twee borden.
- Serveer eventueel met een portie crème fraîche.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Energie: 435 Kcal | Vetten: 21,3 gr | Koolhydraten: 9,8 gr |
Eiwitten: 46,5 gr | Vezels: 7,5 gr | Natrium: 120 mg |