Kip Orloff

Dit is een heerlijk en feestelijk gerecht van kipfilet met champignons en kaassaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 30 min

| van thuis uit meegekregen, familie recept

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • olijfolie (om in te bakken)
  • 2 kipfilets a 200 gr
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 kg broccoli
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml kookroom
  • 50 gr geraspte kaas (bv Emmentaler)
  • 100 gr Parmaham
  • 4 plakken kaas
  • 600 gr voorgekookte krieltjes
  • 1 bos bladpeterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan
  3. Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper en bak in ± 7 min bruin en bijna gaar.
  4. Pel en hak de knoflook fijn
  5. Snij de champignons intussen in plakjes
  6. Haal de kipfilet uit de pan, voeg een scheutje olie, knoflook en champignons toe en bak ± 5 min
  7. Breng een pan met water en een beetje zou aan de kook
  8. Snij de broccoli in roosjes en kook in ± 4 min beetgaar in de pan met water.
  9. Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
  10. Rits de tijm en voeg toe aan de pan met champignons
  11. Schenk de room erbij en breng aan de kook.
  12. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas helemaal gesmolten is
  13. Snij de gebakken kipfilet in plakken en leg ze op de broccoli in de ovenschaal.
  14. Leg tussen elke plakje kip een plakje ham en een plakje kaas.
  15. Schenk de champignon-kaassaus erover en verwarm ± 10m in de oven tot de kip gaar en de saus een beetje gegratineerd is.
  16. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes in ± 10 min goudbruin
  17. Pluk en hak de peterselie fijn en voeg toe aan de krieltjes
  18. Schep de kip Orloff met broccoli op een bord en serveer met de krieltjes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email