Kip Orloff
Dit is een heerlijk en feestelijk gerecht van kipfilet met champignons en kaassausOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| van thuis uit meegekregen, familie recept
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- olijfolie (om in te bakken)
- 2 kipfilets a 200 gr
- 1 teentje knoflook
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 kg broccoli
- 2 takjes tijm
- 200 ml kookroom
- 50 gr geraspte kaas (bv Emmentaler)
- 100 gr Parmaham
- 4 plakken kaas
- 600 gr voorgekookte krieltjes
- 1 bos bladpeterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Verhit een scheut olie in een koekenpan
- Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper en bak in ± 7 min bruin en bijna gaar.
- Pel en hak de knoflook fijn
- Snij de champignons intussen in plakjes
- Haal de kipfilet uit de pan, voeg een scheutje olie, knoflook en champignons toe en bak ± 5 min
- Breng een pan met water en een beetje zou aan de kook
- Snij de broccoli in roosjes en kook in ± 4 min beetgaar in de pan met water.
- Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
- Rits de tijm en voeg toe aan de pan met champignons
- Schenk de room erbij en breng aan de kook.
- Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas helemaal gesmolten is
- Snij de gebakken kipfilet in plakken en leg ze op de broccoli in de ovenschaal.
- Leg tussen elke plakje kip een plakje ham en een plakje kaas.
- Schenk de champignon-kaassaus erover en verwarm ± 10m in de oven tot de kip gaar en de saus een beetje gegratineerd is.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes in ± 10 min goudbruin
- Pluk en hak de peterselie fijn en voeg toe aan de krieltjes
- Schep de kip Orloff met broccoli op een bord en serveer met de krieltjes