Kip met ananas en amandeldressing met rijs

Een heerlijke variatie, het is eens wat anders. Sandra Bekari is een voedingsdeskundige en werkt vanuit het oogpunt "veelzijdig en gezonde voeding"

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 pers

| ± 30 a 60 min

| gezien op 24Kitchen – chef: Sandra Bekari, Open Keuken met Sandra

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Hoofdingrediënten

  • 600 g rijst (zilvervlies)
  • 600 g  kipfilet
  • olijfolie
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zeezout
  • ½  ananas
  • 4 el Parmezaanse kaas

dressing

  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 2 thl acaciahoning
  • 2 handvol  verse munt
  • 4 el blanke amandelen

Bereiding

  1. Breng water voor de rijst aan de kook
  2. Schil en snij de ananas in dunnen plakjes. Verwijder het hart
  3. Kook de rijst gaar in 20 min
  4. Snij de kip overlangs in , snij ze niet helemaal door
  5. Kruid de kip met paprika, kurkuma en peper
  6. Bak de filets aan in een hete olijfolie
  7. Leg de filets in een ovenschaal met olijfolie
  8. Leg de ananas tussen en op de kip
  9. Steek vast met tandenstokers
  10. Rasp er Parmezaanse kaas over
  11. Gaar 0 min in de voorverwarmde oven (180 °C)
  12. Voor de dressing: hak munt en noten fijn
  13. Meng de munt en noten met olijfolie
  14. Breng op smaak met limoensap en honing
  15. Serveer de rijst met veldsla, kipfilet en dressing

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email