Kip met ananas en amandeldressing met rijs
Een heerlijke variatie, het is eens wat anders. Sandra Bekari is een voedingsdeskundige en werkt vanuit het oogpunt "veelzijdig en gezonde voeding"Omschrijving
| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 pers
| ± 30 a 60 min
| gezien op 24Kitchen – chef: Sandra Bekari, Open Keuken met Sandra
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 600 g rijst (zilvervlies)
- 600 g kipfilet
- olijfolie
- kurkuma
- paprikapoeder
- zwarte peper
- zeezout
- ½ ananas
- 4 el Parmezaanse kaas
dressing
- 6 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- 2 thl acaciahoning
- 2 handvol verse munt
- 4 el blanke amandelen
Bereiding
- Breng water voor de rijst aan de kook
- Schil en snij de ananas in dunnen plakjes. Verwijder het hart
- Kook de rijst gaar in 20 min
- Snij de kip overlangs in , snij ze niet helemaal door
- Kruid de kip met paprika, kurkuma en peper
- Bak de filets aan in een hete olijfolie
- Leg de filets in een ovenschaal met olijfolie
- Leg de ananas tussen en op de kip
- Steek vast met tandenstokers
- Rasp er Parmezaanse kaas over
- Gaar 0 min in de voorverwarmde oven (180 °C)
- Voor de dressing: hak munt en noten fijn
- Meng de munt en noten met olijfolie
- Breng op smaak met limoensap en honing
- Serveer de rijst met veldsla, kipfilet en dressing