Kip-kaasburger met zoete wortelen

Omschrijving

Gevogelte 2 | hoofdgerecht | 4 pers

tijd | 10 min voorbereiding en 25 min bereiding zelf

bron | 2016.02.10 – reclamefolder Okay: Smaakvol ontbijten.

Ingrediënten

  • 4 kippen kaasburgers
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 1 citroen
  • 1 el boter
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • p&z

Bereiding

  1. Schil de jonge wortelen (laat een stukje van het groen eraan)
  2. Rasp de schil van de citroen en kook 1 min in water. Spoel daarna onder koud water. Pers de citroen uit
  3. Kook de wortelen beetgaar in licht gezouten water. Spoel onder koud water
  4. Verhit de honing in een pan met antiaanbaklaag tot hij lichtjes karamelliseert
  5. Voeg het citroensap en de zeste toe, samen met de tijm en de olijfolie
  6. Voeg de wortelen toe en verwarm. Kruid met peper en zout
  7. Bak intussen 4 kippen kaasburgers goudbruin en gaar in 1 el boter.
  8. Serveer met gratin dauphinois of gekookte aardappelen