Kinderballetjes & pasta …

Kidsballetjes met pasta en geroosterde worteltjes

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ voor o.a. kinderen/ 4 pers 

| 40 min

| 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 450 gr kidsballetjes (gehaktballetjes)
  • 2 bundels wortelen
  • 1 ¼ plantje bieslook
  • 1 teentjes knoflook
  • 300 gr pasta
  • 6 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • ½ klp tijm
  • P&z

Bereiding

  1. De kidsballetjes kan je handig zelf maken door 450 gr gehakt naar smaak te kruiken, voeg 1 eitje bij, paneermeel en maak de balletjes in de grootte van een pingpongbal.
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 volgens de dikte
  3. Kook 2 min in licht gezouten water
  4. Snipper het knoflookteentje en het bieslook fijn
  5. Verwarm de oven voor op 180  °C
  6. Leg de wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met 3 el olijfolie.
  7. Kruid met het laurierblaadje, het fijngesnipperde knoflook, de tijm, p&z
  8. Bak 20 min in de voorverwarmde oven
  9. Verhit intussen 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kidsballetjes 10 min op een zacht vuur aan alle kanten mooi bruin
  10. Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  11. Giet af en roer er 2 el olijfolie en het fijngesnipperde bieslook onder.
  12. Kruid met p&z
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten