Kidsballetjes met pasta en geroosterde worteltjes
Omschrijving:
Hoofdgerecht | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: 40 min
Bron: 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer
Ingrediënten:
- 450 gr kidsballetjes (gehaktballetjes)
- 2 bundels wortelen
- 1 ¼ plantje bieslook
- 1 teentjes knoflook
- 300 gr pasta
- 6 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- ½ klp tijm
- P&z
Bereiding:
- Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 volgens de dikte
- kook 2 min in lichtgezouten water
- snipper het knoflookteentje en het bieslook fijn
- verwarm de oven voor op 180 °C
- leg de wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met 3 el olijfolie. Kruid met het laurierblaadje, het fijngesnipperde knoflook, de tijm, p&z
- Bak 20 min in de voorverwarmde oven
- verhit intussen 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kidsballetjes 10 min op een zacht vuur aan alle kanten mooi bruin
- kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- giet af en roer er 2 el olijfolie en het fijngesnipperde bieslook onder.
- kruid met p&z