Kidsballetjes met pasta en geroosterde worteltjes
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ voor o.a. kinderen/ 4 pers
| 40 min
| 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 450 gr kidsballetjes (gehaktballetjes)
- 2 bundels wortelen
- 1 ¼ plantje bieslook
- 1 teentjes knoflook
- 300 gr pasta
- 6 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- ½ klp tijm
- P&z
Bereiding
- De kidsballetjes kan je handig zelf maken door 450 gr gehakt naar smaak te kruiken, voeg 1 eitje bij, paneermeel en maak de balletjes in de grootte van een pingpongbal.
- Snij de wortelen in de lengte in 2 of 4 volgens de dikte
- Kook 2 min in licht gezouten water
- Snipper het knoflookteentje en het bieslook fijn
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Leg de wortelen in een ovenschaal en besprenkel ze met 3 el olijfolie.
- Kruid met het laurierblaadje, het fijngesnipperde knoflook, de tijm, p&z
- Bak 20 min in de voorverwarmde oven
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kidsballetjes 10 min op een zacht vuur aan alle kanten mooi bruin
- Kook de pasta gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af en roer er 2 el olijfolie en het fijngesnipperde bieslook onder.
- Kruid met p&z
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |