Kersenflappen met banketbakkersroom

Omschrijving

​ | bakkerij/ gebak/  10 stuks

| ± 45  min

| 24Kitchen. chef: Rudolph van Veen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 1  vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 35 g suiker
  • 2  eidooiers
  • 1 el bloem

Kersenvulling

  • 100 g kersen (diepvries)
  • 2 el
  • Amarena kersen op siroop
  • 1 el maïzena
  • 8 plakjes bladerdeeg

kaneelsuiker

  • 5 el kaneelsuiker
  • 2 el suiker

Extra nodig

  • deegroller
  • water om te bestrijken
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding

Banketbakkersroom
  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg aan de kook.
  3. Roer de eidooiers met de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor.
  4. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan, roer goed door.
  5. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur ±3 minuten garen.
  6. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
Kersenvulling
  1. Ontpit de kersen
  2. wente de kersen door de maïzena
  3. meng tenslotte de kersen door de banketbakkersroom
Kaneelsuiker
  1. Meng simpel weg de kaneelpoeder door de suiker
Kersenflappen
  1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg twee plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een groter vierkant.
  3. Bestrijk een hoekje van het bladerdeeg met water en leg de kersenvulling in het hoekje.
  4. Klap het deeg dicht en druk goed aan met een vork.
  5. Bestrijk de bovenkant van de kersenflappen met water en bestrooi met kaneelsuiker.
  6. Leg de kersenflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Categorieën