Kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 g wokreepjes rund (diepvries)
- 100 g spekreepjes natuur
- 3 wortelen
- 3 stengels groene selder
- 0.33 groene kool
- 1 ui
- 250 g rijst
- 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
- 2 el. rijstolie
- 1 el. kerriepoeder
- peper en zout
Bereiding
- Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de groene kool in fijne reepjes.
- Kook 1 min. in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
- Snipper de ui fijn.
- Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Leg er een propere keukenhanddoek op en laat zo 5 min. stomen.
- Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof.
- Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
- Verhit 1 el. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen.
- Roer er de reepjes groene kool onder en kruid met peper en zout.
- Verhit 1 el. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
- Afwerking: Verdeel de groenten over de kommen en schep er de rijst bovenop.
Tip:
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.
- + 6 maand: bereiding (20 min.)
- Snij 50 g wortel en 50 g groene selder in blokjes.
- Kook samen met 25 g rijst 15 min. gaar in een bodempje water.
- Voeg de laatste 5 min. 25 g diepgevroren wokreepjes rund toe.
- Mix fijn en voeg 1 klp. plantaardige olie toe.
Drankadvies
Wijn: | Côtes du Rhône A.O.P., Les Hauts Rocs, Agriculture raisonnée |
Bier: | Hopus, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal | Eiwitten: 28,1 gr | Vetten: 13,6 gr | Koolhydraten: 59,9 gr |