Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kerrierijst, runderreepjes … | mijn receptenbundel

Kerrierijst met runderreepjes en gewokte groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| 35 min

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g wokreepjes rund (diepvries)
  • 100 g spekreepjes natuur  
  • 3 wortelen
  • 3 stengels groene selder
  • 0.33 groene kool
  • 1 ui
  • 250 g rijst
  • 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 2 el. rijstolie
  • 1 el. kerriepoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de groene kool in fijne reepjes.
  3. Kook 1 min. in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  4. Snij de wortelen en de selderstengels in gelijke blokjes van 1/2 cm.
  5. Snipper de ui fijn.
  6. Kook de rijst in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  7. Leg er een propere keukenhanddoek op en laat zo 5 min. stomen.
  8. Verhit intussen de wok en bak de spekreepjes 2 min. zonder vetstof.
  9. Voeg de runderreepjes toe en roerbak nog 3 min. Haal uit de wok en zet opzij.
  10. Verhit 1 el. rijstolie in de wok en bak de blokjes wortel en selder 1 à 2 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat 10 min. garen.
  11. Roer er de reepjes groene kool onder en kruid met peper en zout.
  12. Verhit 1 el. rijstolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
  13. Roer er de rijst onder en breng op smaak met het kerriepoeder, peper en zout. Meng er de reepjes vlees onder en laat nog even opwarmen.
  14. Afwerking: Verdeel de groenten over de kommen en schep er de rijst bovenop.
Tip:
  1. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.
  2. + 6 maand: bereiding (20 min.)
  3. Snij 50 g wortel en 50 g groene selder in blokjes.
  4. Kook samen met 25 g rijst 15 min. gaar in een bodempje water.
  5. Voeg de laatste 5 min. 25 g diepgevroren wokreepjes rund toe.
  6. Mix fijn en voeg 1 klp. plantaardige olie toe.
Drankadvies
Wijn: Côtes du Rhône A.O.P., Les Hauts Rocs, Agriculture raisonnée
Bier: Hopus, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 470 Kcal Eiwitten: 28,1 gr Vetten: 13,6 gr Koolhydraten: 59,9 gr

Categorieën