Kangoeroesteak...

Kangoeroesteak met pikante tomatensaus en kleurrijk bonenslaatje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| ± 50 min

| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kangoeroesteaks (diepvries)
  • 2 rode paprika’s
  • 80 g rucola
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g hele gepelde tomaten (blik)
  • 400 g witte bonen (blik)
  • 340 g rode bieten in schijven (bokaal)
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 el. vloeibare honing
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. olijfolie extra vièrge
  • 1 el. sojasaus
  • 1 snuifje pilipili
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Laat de kangoeroesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  4. Laat de schijfjes rode biet uitlekken en snij daarna in staafjes.
  5. Meng de honing met de sojasaus en de extra vièrge olijfolie. Kruid met zwarte peper.
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  7. Voeg de paprikareepjes toe, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree.
  8. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.
  9. Kruid met de pilipili en zout.
  10. Kruid ondertussen de kangoeroesteaks aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  11. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de steaks gaar naar smaak.
  12. Haal ze uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  13. Meng de staafjes rode biet met de uitgelekte witte bonen en de rucola.
  14. Overgiet met de honingdressing.
  15. Afwerking: serveer de steaks met de pikante saus, het bonenslaatje en serveer er rijst bij.
Drankadvies
Wijn:

Richard Hamilton ‘Blown Away’, Shiraz, McLaren Vale – Australië

Bier: Tongerlo Prior, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 370 Kcal Eiwitten: 34,5 gr Vetten: 14,2 gr Koolhydraten: 26 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email