Kangoeroesteak...
Kangoeroesteak met pikante tomatensaus en kleurrijk bonenslaatjeOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 50 min
| 2014.09.24 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kangoeroesteaks (diepvries)
- 2 rode paprika’s
- 80 g rucola
- 1 rode ui
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g hele gepelde tomaten (blik)
- 400 g witte bonen (blik)
- 340 g rode bieten in schijven (bokaal)
- 1 el. tomatenpuree
- 1 el. vloeibare honing
- 4 el. olijfolie
- 1 el. olijfolie extra vièrge
- 1 el. sojasaus
- 1 snuifje pilipili
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Laat de kangoeroesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Laat de schijfjes rode biet uitlekken en snij daarna in staafjes.
- Meng de honing met de sojasaus en de extra vièrge olijfolie. Kruid met zwarte peper.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
- Voeg de paprikareepjes toe, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree.
- Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen.
- Kruid met de pilipili en zout.
- Kruid ondertussen de kangoeroesteaks aan beide kanten met zwarte peper en zout.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de steaks gaar naar smaak.
- Haal ze uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
- Meng de staafjes rode biet met de uitgelekte witte bonen en de rucola.
- Overgiet met de honingdressing.
- Afwerking: serveer de steaks met de pikante saus, het bonenslaatje en serveer er rijst bij.
Drankadvies
Wijn: |
Richard Hamilton ‘Blown Away’, Shiraz, McLaren Vale – Australië
|
Bier: | Tongerlo Prior, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 370 Kcal | Eiwitten: 34,5 gr | Vetten: 14,2 gr | Koolhydraten: 26 gr |