Kalkoen saltimbocca

Omschrijving

Gevogelte 2 | 4 pers

tijd | ong 45 min

bron | 2016.08 – AH Nieuw Italiaans

Ingrediënten

  • 280 gr kalkoenfilet
  • 70 gr parmaham
  • 1/2 bakje verse italiaanse kruidenmix (ik nam verse kruiden uit eigen tuin)
  • 1 ui
  • 6 el olijfolie
  • 300 gr risotto (of naar keuze kan ook rijst gebruikt worden)
  • 1 ltr hete kippenbouillon
  • 2 schalen tastytom trostomaatjes

Bereiding

  1. Leg een stukje vershoudfolie op een snijplank, bedek met je kalkoenfilet, overdek weer met vershoudfolie
  2. sla de kalkoenfilet plat en verdeel de ham over de filets, leg er een blaadje salie over en rol ze op
  3. prik de rolletjes vast met cocktail prikkers
  4. snipper de ui, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie.
  5. snij alle kruiden heel fijn, verhit olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min op laag vuur, voeg tenslotte de kruiden toe.
  6. voeg de (rijst) risotto toe met een scheut bouillon, blijf roeren tot deze is opgenomen in de rijst
  7. voeg steeds weer wat bouillon bij en blijf telkens roeren tot het vocht is opgenomen – ga door tot je rijst beetgaar is, kan ong 20 a 25 min duren
  8. neem een 2e koekenpan en verhit wat olie
  9. bak de kalkoenrolletjes in 15 min om en om goudbruin en gaar
  10. Snij ondertussen de tomaten in kwartjes en bak hierin de tomaten in 5 min met regelmatig omscheppen/ omroeren.
  11. tip: ik bakte de tomaatjes in de laatste 5 min mee met de kalkoenrolletjes

eet smakelijk

Voedingswaarde

  • energie: 630 Kcal
  • vetten: 27 gr waarvan 5 g verz
  • Koolhydraten: 64 gr
  • natrium: 1410 mg
  • vezels: 3 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten