Omschrijving
| 4 pers
| ong 45 min
| 2016.08 – AH Nieuw Italiaans
Ingrediënten
- 280 gr kalkoenfilet
- 70 gr parmaham
- 1/2 bakje verse italiaanse kruidenmix (ik nam verse kruiden uit eigen tuin)
- 1 ui
- 6 el olijfolie
- 300 gr risotto (of naar keuze kan ook rijst gebruikt worden)
- 1 ltr hete kippenbouillon
- 2 schalen tastytom trostomaatjes
Bereiding
- Leg een stukje vershoudfolie op een snijplank, bedek met je kalkoenfilet, overdek weer met vershoudfolie
- sla de kalkoenfilet plat en verdeel de ham over de filets, leg er een blaadje salie over en rol ze op
- prik de rolletjes vast met cocktail prikkers
- snipper de ui, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie.
- snij alle kruiden heel fijn, verhit olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min op laag vuur, voeg tenslotte de kruiden toe.
- voeg de (rijst) risotto toe met een scheut bouillon, blijf roeren tot deze is opgenomen in de rijst
- voeg steeds weer wat bouillon bij en blijf telkens roeren tot het vocht is opgenomen – ga door tot je rijst beetgaar is, kan ong 20 a 25 min duren
- neem een 2e koekenpan en verhit wat olie
- bak de kalkoenrolletjes in 15 min om en om goudbruin en gaar
- Snij ondertussen de tomaten in kwartjes en bak hierin de tomaten in 5 min met regelmatig omscheppen/ omroeren.
- tip: ik bakte de tomaatjes in de laatste 5 min mee met de kalkoenrolletjes
eet smakelijk
Voedingswaarde
- energie: 630 Kcal
- vetten: 27 gr waarvan 5 g verz
- Koolhydraten: 64 gr
- natrium: 1410 mg
- vezels: 3 gr