Kalkoen saltimbocca

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 45 min

| 2016.08 – AH Nieuw Italiaans

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 280 gr kalkoenfilet
  • 70 gr parmaham
  • 1/2 bakje verse Italiaanse kruidenmix (ik nam verse kruiden uit eigen tuin)
  • 1 ui
  • 6 el olijfolie
  • 300 gr risotto (of naar keuze kan ook rijst gebruikt worden)
  • 1 ltr hete kippenbouillon
  • 2 schalen tasty tom trostomaatjes

Bereiding

  1. Leg een stukje vershoudfolie op een snijplank, bedek met je kalkoenfilet, overdek weer met vershoudfolie
  2. sla de kalkoenfilet plat en verdeel de ham over de filets, leg er een blaadje salie over en rol ze op
  3. prik de rolletjes vast met cocktail prikkers
  4. snipper de ui, ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie.
  5. snij alle kruiden heel fijn, verhit olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 3 min op laag vuur, voeg tenslotte de kruiden toe.
  6. voeg de (rijst) risotto toe met een scheut bouillon, blijf roeren tot deze is opgenomen in de rijst
  7. voeg steeds weer wat bouillon bij en blijf telkens roeren tot het vocht is opgenomen – ga door tot je rijst beetgaar is, kan ong 20 a 25 min duren
  8. neem een 2e koekenpan en verhit wat olie
  9. bak de kalkoenrolletjes in 15 min om en om goudbruin en gaar
  10. Snij ondertussen de tomaten in kwartjes en bak hierin de tomaten in 5 min met regelmatig omscheppen/ omroeren.
  11. tip: ik bakte de tomaatjes in de laatste 5 min mee met de kalkoenrolletjes

Eet smakelijk

Voedingswaarde
Energie: 630 Kcal Vetten: 27 gr
waarvan verz. vetzuren: 5 gr
Koolhydraten: 64 gr
Eiwitten: 30 gr Vezels: 3 gr Natrium: 1410 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email