Kalfsrolletjes met tomatenvulling en gebakken artisjok
Omschrijving
Hoofdgerecht | Vlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders
Ingrediënten
- 8 kalfsescalopes
- 4 artisjokken
- 3 rode paprika’s
- 0.5 citroen
- 1 plantje basilicum
- 270 g halfgedroogde, gemarineerde tomaten (+ 1 koffiel. olie uit de verpakking)
- 100 g parmezaan
- 2 el. pijnboompitten
- 4 el. olijfolie
- zwarte peper (molen), zout
Voorbereiding (35 à 40 min.)
- Rasp de parmezaan.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Mix de halfgedroogde tomaten met de geraspte parmezaan, de geroosterde pijnboompitten en 1 kfl. olie uit de verpakking tot een homogeen mengsel.
- Leg 1 el. tomatenvulling op elke kalfsescalope en rol strak op.
- Prik vast met een cocktailprikker.
- Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes.
- Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met de halve citroen.
- Trek het grootste deel van de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt.
- Verwijder met een koffielepel het hooi van de artisjokbodems en snij ze in 8 à 10 fijne schijfjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in fijne reepjes.
- Scheur de basilicumblaadjes.
Bereiding (25 min.)
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de artisjokschijfjes en de paprikareepjes 20 min.
- Kruid met zwarte peper en zout en voeg het basilicum toe.
- Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de opgerolde kalfsescalopes (rolletjes) mooi goudbruin aan alle kanten.
- Afwerking: Heerlijk met pasta of met rijst.
Drankadvies
Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland
Voedingswaarde
- Energie: 888 kcal
- Eiwitten: 62.2 g
- Vetten: 59 g
- Koolhydraten: 23.5 g