Kalfsrolletjes met tomatenvulling en gebakken artisjok

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vlees | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; Op z’n Zuiders

Ingrediënten

  • 8 kalfsescalopes
  • 4 artisjokken
  • 3 rode paprika’s
  • 0.5 citroen
  • 1 plantje basilicum
  • 270 g halfgedroogde, gemarineerde tomaten (+ 1 koffiel. olie uit de verpakking)
  • 100 g parmezaan
  • 2 el. pijnboompitten
  • 4 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen), zout

Voorbereiding (35 à 40 min.)

  • Rasp de parmezaan.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • Mix de halfgedroogde tomaten met de geraspte parmezaan, de geroosterde pijnboompitten en 1 kfl. olie uit de verpakking tot een homogeen mengsel.
  • Leg 1 el. tomatenvulling op elke kalfsescalope en rol strak op.
  • Prik vast met een cocktailprikker.
  • Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes.
  • Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met de halve citroen.
  • Trek het grootste deel van de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt.
  • Verwijder met een koffielepel het hooi van de artisjokbodems en snij ze in 8 à 10 fijne schijfjes.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten van de paprika’s en snij in fijne reepjes.
  • Scheur de basilicumblaadjes.

Bereiding (25 min.)

  1. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de artisjokschijfjes en de paprikareepjes 20 min.
  2. Kruid met zwarte peper en zout en voeg het basilicum toe.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de opgerolde kalfsescalopes (rolletjes) mooi goudbruin aan alle kanten.
  4. Afwerking: Heerlijk met pasta of met rijst.

Drankadvies

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier

Wijn: Nemea Réserve, Tsantali, Griekenland

Voedingswaarde

  • Energie: 888 kcal
  • Eiwitten: 62.2 g
  • Vetten: 59 g
  • Koolhydraten: 23.5 g