Kalfspasteitjes met craneberry’s

Omschrijving

 | voorgerecht | rund | 4 pers

 | 30 min

 | Plus magazine, Boodschappen – nr 12, december 2016

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 250 gram ongepaneerde kalfsschnitzels (in blokjes)
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 4 pasteibakjes
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 30 gram bloem
  • circa 350 milliliter runderfond (pot)
  • evt. 0.5 potje cranberrycompote
  • bakje champignons, fijn gesneden
  • evt. kookroom
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin.
  3. Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe.
  4. Verwarm de pasteibakjes in de oven.
  5. Smelt de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de sjalotjes met de champignons
  6. Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten.
  7. Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden.
  8. Giet een scheutje melk of kookroom toe om de saus wat romiger te maken
  9. Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  10. Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout.
  11. Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.
  12. Tip: Vervang de cranberrycompote in dit recept door cranberrysaus of frambozensaus.

Wijnadvies

Bourgogne Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier.

Voedingswaarde

  • Energie: 410 kcal
  • Koolhydraten: 31 gr
  • Eiwitten: 22 gr
  • Vetten: 22 gr, waarvan 12 gr verzadigd