Omschrijving
| voorgerecht | rund | 4 pers
| 30 min
| Plus magazine, Boodschappen – nr 12, december 2016
Ingrediënten
-
50 gram boter
-
250 gram ongepaneerde kalfsschnitzels (in blokjes)
-
1 theelepel grove mosterd
-
4 pasteibakjes
-
2 sjalotjes (gesnipperd)
-
30 gram bloem
-
circa 350 milliliter runderfond (pot)
-
evt. 0.5 potje cranberrycompote
- bakje champignons, fijn gesneden
- evt. kookroom
-
4 takjes peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin.
- Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe.
- Verwarm de pasteibakjes in de oven.
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de sjalotjes met de champignons
- Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten.
- Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden.
- Giet een scheutje melk of kookroom toe om de saus wat romiger te maken
- Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout.
- Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.
- Tip: Vervang de cranberrycompote in dit recept door cranberrysaus of frambozensaus.
Wijnadvies
Bourgogne Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier.
Voedingswaarde
- Energie: 410 kcal
- Koolhydraten: 31 gr
- Eiwitten: 22 gr
- Vetten: 22 gr, waarvan 12 gr verzadigd