Kalfspasteitjes met craneberry's
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | rundvlees |4 pers
| 30 min
| 2016.12 – Boodschappen, Plus magazine nr 12
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 250 gram ongepaneerde kalfsschnitzels (in blokjes)
- 1 theelepel grove mosterd
- 4 pasteibakjes
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 30 gram bloem
- circa 350 milliliter runderfond (pot)
- 0.5 potje cranberrycompote
- bakje champignons, fijn gesneden
- kookroom
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin.
- Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe.
- Verwarm de pasteibakjes in de oven.
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en fruit hierin de sjalotjes met de champignons
- Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten.
- Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden.
- Giet een scheutje melk of kookroom toe om de saus wat romiger te maken
- Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout.
- Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.
- Tip: Vervang de cranberrycompote in dit recept door cranberrysaus of frambozensaus.
Drankadvies
Wijn: |
Bourgogne Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier. |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 410 Kcal | Vetten: 22 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 31 gr |
Eiwitten: 22 gr | Vezels: | Natrium: |