Kalfsblanquette met chipolata en raapjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| totaal 1,5 uur
| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g kalfsblanquette
- 2 chipolata’s
- 1 bosje raapjes
- 1 prei
- 0.5 citroen
- 4 takjes platte peterselie
- 800 g aardappelen
- 1 ui
- 2 dl verse room
- 2 dl melk
- 4 el. boter
- 1 eidooier
- 2 el. bloem
- 8 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 8 dl heet water)
- 1 kruidentuiltje
- peper en zout
Bereiding
- Snij de chipolata’s in stukjes van 2 cm.
- Snipper de ui fijn
- Snij de prei in ringen van 1/2 cm.
- Snij de raapjes in partjes van 1/2 cm.
- Pers de halve citroen.
- Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4.
- Smelt 2 el. boter in een grote kookpan met dikke bodem en bak de kalfsblanquette en de stukken chipolata aan alle kanten goudbruin.
- Haal de stukken chipolata uit de kookpan.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de kalfsblanquette en zorg dat het vlees volledig onderstaat.
- Doe er het kruidentuiltje bij en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de ui, de prei en de raapjes 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
- Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Smelt 2 el. boter in een kookpan op een matig vuur.
- Roer er de bloem onder met een garde en laat even drogen op het vuur.
- Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en 2 dl kookvocht van de kalfsblanquette bij.
- Laat pruttelen tot u een licht gebonden saus hebt.
- Klop ondertussen de eidooier los in de room.
- Neem de bechamelsaus van het vuur en meng er het roommengsel onder.
- Roer de saus onder de kalfsblanquette en voeg de chipolata’s opnieuw toe.
- Kruid met peper en zout. Meng er het citroensap onder en werk af met de peterselie.
Drankadvies
Wijn: |
Les Hauts Rocs, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Milieubewuste teelt |
Bier: | Floreffe Blond, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 790 Kcal | Vetten: 40,3gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 46,5 gr waarvan suikers: 10,8 gr |
Eiwitten: 57,5 gr | Vezels: 5,4 gr | Natrium: 3,7 gr |