Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kalfsblanquette (2) | mijn receptenbundel

Kalfsblanquette met chipolata en raapjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| totaal 1,5 uur

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g kalfsblanquette
  • 2 chipolata’s
  • 1 bosje raapjes
  • 1 prei
  • 0.5 citroen
  • 4 takjes platte peterselie
  • 800 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 dl verse room
  • 2 dl melk
  • 4 el. boter
  • 1 eidooier
  • 2 el. bloem
  • 8 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 8 dl heet water)
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de chipolata’s in stukjes van 2 cm.
  2. Snipper de ui fijn
  3. Snij de prei in ringen van 1/2 cm.
  4. Snij de raapjes in partjes van 1/2 cm.
  5. Pers de halve citroen.
  6. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 4.
  7. Smelt 2 el. boter in een grote kookpan met dikke bodem en bak de kalfsblanquette en de stukken chipolata aan alle kanten goudbruin.
  8. Haal de stukken chipolata uit de kookpan.
  9. Voeg de kippenbouillon toe aan de kalfsblanquette en zorg dat het vlees volledig onderstaat.
  10. Doe er het kruidentuiltje bij en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  11. Voeg de ui, de prei en de raapjes 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
  13. Smelt 2 el. boter in een kookpan op een matig vuur.
  14. Roer er de bloem onder met een garde en laat even drogen op het vuur.
  15. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en 2 dl kookvocht van de kalfsblanquette bij.
  16. Laat pruttelen tot u een licht gebonden saus hebt.
  17. Klop ondertussen de eidooier los in de room.
  18. Neem de bechamelsaus van het vuur en meng er het roommengsel onder.
  19. Roer de saus onder de kalfsblanquette en voeg de chipolata’s opnieuw toe.
  20. Kruid met peper en zout. Meng er het citroensap onder en werk af met de peterselie.
Drankadvies
Wijn:

Les Hauts Rocs, A.O.P. Côtes du Rhône Villages, Milieubewuste teelt

Bier: Floreffe Blond, Blond abdijbier 
Voedingswaarde
Energie: 790 Kcal Vetten: 40,3gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 46,5 gr
waarvan suikers: 10,8 gr
Eiwitten: 57,5 gr Vezels: 5,4 gr Natrium: 3,7 gr

 

Categorieën