Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kalfsblanquette met balletjes | mijn receptenbundel

Kalfsblanquette met balletjes (familie recept)

Omschrijving

| Hoofdgerecht / ongeveer 8 personen

| 1 ½ u voorbereiding / 30 min afwerking

| 2019 – Colruyt inspirartiefolder en deels familierecept

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr kalfsblanquette
  • 250 gr gehaktballetjes
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 4 (winter)wortelen
  • 1 staal prei
  • 2 stengels witte selderij
  • 3 el olijfoli
  • 2 a 4 dl kippenbouillon
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 15 slides of stukjes augurk (bokaal)
  • 2 el peterselie (vers)
  • 1 takje tijm (gedroogd)
  • 1 a 2 blaadjes laurier
  • 4 jenerverbesjes
voor de saus
  • 2 el bloem.
  • 1 eidooier
  • 2 el lichte room (kookroom)
  • 1 citroen (sap van ½ citroen)
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Snij de selder, prei en wortelen in kleine blokjes, de champignons in plakjes (eventueel halveren)
  2. Snij de augurkjes in stukjes. Snipper de ui fijn
  3. Snipper de peterselie fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een kookpan en laat de stukjes vlees en de blokjes gerookt spek aan alle kanten kleuren.
  5. Doe niet te veel vlees tegelijk in de pan.
  6. Voeg de bouillon en de wijn toe en leng indien nodig aan met een beetje water, zodat het vlees bijna onderstaat.
  7. Breng zachtjes aan de kook en doe er de groenten en de gedroogde kruiden bij.
  8. Voeg de uitjes, de augurkjes, de gehaktballetjes toe.
  9. Laat 1 u 30 afgedekt sudderen met deksel, op een matig vuur.
  10. Neem een kopje kookvocht uit de pan.
  11. Laat de pan met de bereiding op een zacht vuur warm houden.
  12. Meng de bloem eerst in het kopje met het (koude) kookvocht.
  13. Meng daarna zachtjes door de warme bereiding om lichtjes te binden.
  14. Roer het eigeel los met 2 lepels saus, en meng daarna door de bereiding.
  15. Voeg de room en het citroensap toe naar smaak.
  16. Warm nog even goed op.
  17. Breng op smaak met peper en zout.
  18. Heerlijk met aardappelpuree, aardappelkroketjes of gewoon met gekookte aardappelen.

Eet smakelijk

Voedingswaarde
Energie: 625Kcal Eiwitten: 55,2 gr Vetten: 31 gr Koolhydraten: 20,7 gr

Categorieën