Kabeljauwhaasje prei & dille

Kabeljauwhaasje met prei en dille

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!

Ingrediënten

  • 600 gr ijlands kabeljauwhaasje
  • 100 gr grijze garnalen
  • 4 preiwitte
  • ½ citroen
  • 1 plantje dille
  • 1 el walnootpitten
  • 3 el olijfolie
  • P&z

Bereiding

  1. Snij de preiwitten in de lengte in 4 en daarna in stukjes van 1 cm
  2. Snipper de dille fijjn
  3. Snij de kabeljauw haasjes in 4 gelijke stukken
  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een palstic zak doet en ervoer rolt met een deegroller of glazen fles)
  5. Rasp de halve citroenschil en pers de halve citroen uit
  6. Verhit 1 el olijfolie in een pan enroerbak de preistukjes 5 min. Kruid met p&z
  7. Meng intussen de fijngesnipperder dille met 2 elt olijfolie, de citroenzeste, de grofgehakte walnootpitten, p&z.
  8. Verdeel over de kabeljauwhaasjes
  9. Leg de stukken kabeljque met de notenmengseling boven op de preistukjes.
  10. Laat ± 5 min afgedekt garen.
  11. Besprenkel met het citroensap
  12. Roer er de rijze garnalen onder en warm nog even op.

Drankadvies:

Wijn: Tarapacá, Sauvignon Blanc 2014, D.O. Maipo Valley Chili

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten