Kabeljauwhaasje met prei en dille

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 gr IJslands kabeljauwhaasje
  • 100 gr grijze garnalen
  • 4 preiwitten
  • ½ citroen
  • 1 plantje dille
  • 1 el walnootpitten
  • 3 el olijfolie
  • P&z

Bereiding

  1. Snij de preiwitten in de lengte in 4 en daarna in stukjes van 1 cm
  2. Snipper de dille fijn
  3. Snij de kabeljauw haasjes in 4 gelijke stukken
  4. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zak doet en ervoer rolt met een deegroller of glazen fles)
  5. Rasp de halve citroenschil en pers de halve citroen uit
  6. Verhit 1 el olijfolie in een pan en roerbak de preistukjes 5 min. Kruid met p&z
  7. Meng intussen de fijngesnipperde dille met 2 el. olijfolie, de citroenzeste, de grof gehakte walnootpitten, p&z.
  8. Verdeel over de kabeljauwhaasjes
  9. Leg de stukken kabeljauw met de notenmengsel boven op de preistukjes.
  10. Laat ± 5 min afgedekt garen.
  11. Besprenkel met het citroensap
  12. Roer er de grijze garnalen onder en warm nog even op.
Drankadvies
Wijn:

Tarapacá, Sauvignon Blanc 2014, D.O. Maipo Valley Chili

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email