Kabeljauwhaasje met prei en dille
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2015.03.11 – Okay reclamefolder, Vis en gevogelte; altijd een topper!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 gr IJslands kabeljauwhaasje
- 100 gr grijze garnalen
- 4 preiwitten
- ½ citroen
- 1 plantje dille
- 1 el walnootpitten
- 3 el olijfolie
- P&z
Bereiding
- Snij de preiwitten in de lengte in 4 en daarna in stukjes van 1 cm
- Snipper de dille fijn
- Snij de kabeljauw haasjes in 4 gelijke stukken
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zak doet en ervoer rolt met een deegroller of glazen fles)
- Rasp de halve citroenschil en pers de halve citroen uit
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en roerbak de preistukjes 5 min. Kruid met p&z
- Meng intussen de fijngesnipperde dille met 2 el. olijfolie, de citroenzeste, de grof gehakte walnootpitten, p&z.
- Verdeel over de kabeljauwhaasjes
- Leg de stukken kabeljauw met de notenmengsel boven op de preistukjes.
- Laat ± 5 min afgedekt garen.
- Besprenkel met het citroensap
- Roer er de grijze garnalen onder en warm nog even op.
Drankadvies
Wijn: |
Tarapacá, Sauvignon Blanc 2014, D.O. Maipo Valley Chili |
Bier: | — |