Kabeljauwhaasje met crème van aardpeer en kervelcoulis

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers

| ± 60 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes (diepvries)
  • 2 sneetjes Ganda-ham
  • 2 bolletjes kervel (diepvries)
  • 500 g aardpeer
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 2 el. hazelnoten
  • 2 dl kippenbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien + 25 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog .
  3. Snij 1 stuk aardpeer in flinterdunne schijven voor de garnituur ( dat gaat makkelijk met een mandoline).
  4. Schik de schijfjes naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met het limoensap.
  5. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de rest van de aardpeer en snij in gelijke blokjes.
  7. Hak de hazelnoten en het knoflook fijn.
  8. Snij de Ganda-ham in lange, flinterdunne reepjes.
Bereiding (25 min)
  1. Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
  2. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de warme oven.
  3. Doe intussen de blokjes aardpeer samen met de kippenbouillon en de laurierblaadjes in een kookpot en laat 15 min. sudderen.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de lichte room in een steelpannetje en roer er de diepgevroren kervel onder. Kruid met peper en zout.
  6. Afwerking: verdeel de aardpeercrème over de borden en leg er een kabeljauwhaasje op.
  7. Lepel er de kervelroom rijkelijk rond.
  8. Versier de borden met de reepjes Gandaham en de geroosterde schijfjes aardpeer.
Drankadvies
Wijn:

Mâcon-Villages A.O.P., ‘Grande Réserve’ Cave de Viré

 

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 464 Kcal Eiwitten: 41,3 gr Vetten: 22,7 gr Koolhydraten: 23,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email