Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kabeljauwhaasje met… | mijn receptenbundel

Kabeljauwhaasje met crème van aardpeer en kervelcoulis

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ feestelijk/ 4 pers

| ± 60 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes (diepvries)
  • 2 sneetjes Ganda-ham
  • 2 bolletjes kervel (diepvries)
  • 500 g aardpeer
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 2 el. hazelnoten
  • 2 dl kippenbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien + 25 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog .
  3. Snij 1 stuk aardpeer in flinterdunne schijven voor de garnituur ( dat gaat makkelijk met een mandoline).
  4. Schik de schijfjes naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met het limoensap.
  5. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de rest van de aardpeer en snij in gelijke blokjes.
  7. Hak de hazelnoten en het knoflook fijn.
  8. Snij de Ganda-ham in lange, flinterdunne reepjes.
Bereiding (25 min)
  1. Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
  2. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de warme oven.
  3. Doe intussen de blokjes aardpeer samen met de kippenbouillon en de laurierblaadjes in een kookpot en laat 15 min. sudderen.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de lichte room in een steelpannetje en roer er de diepgevroren kervel onder. Kruid met peper en zout.
  6. Afwerking: verdeel de aardpeercrème over de borden en leg er een kabeljauwhaasje op.
  7. Lepel er de kervelroom rijkelijk rond.
  8. Versier de borden met de reepjes Gandaham en de geroosterde schijfjes aardpeer.
Drankadvies
Wijn:

Mâcon-Villages A.O.P., ‘Grande Réserve’ Cave de Viré

 

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 464 Kcal Eiwitten: 41,3 gr Vetten: 22,7 gr Koolhydraten: 23,6 gr

Categorieën