Kabeljauwhaasje met broccoliroosjes

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 pers
Bereidingstijd: 35 min
Bron: 2015.02.11 – Okay reclamefolder; Lekker thuis

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 400 gr broccoliroosjes
  • 2 cm gember
  • 850 gr aardappelpuree
  • 1 teenjte knoflook
  • 4 el olijfolie
  • P&z

Bereiding

  1. Snipper de knoflook fijn
  2. Schil de gember en rasp fijn
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C
  4. Kook de broccoliroosjes 5 min gaar in licht gezouten water. Giet af
  5. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, giet af en maak de aardappelpuree.
  6. Doe de pureein een ovenschaal en zet ong 20 min in de voorverwarmde oven.
  7. Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de vis 3 a 4 min aan elke kant. Kruid met p&z
  8. Verhit 2 el olijfolie in een andere pan en bak het fijngesnipperde teentje knoflook en de geraspte gember glazig.
  9. Voeg de spekeepjes toe en roerbak 2 a 3min.
  10. Meng met de broccoliroosjes en kruid met peper.