Kabeljauwhaasje met broccoliroosjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2015.02.11 – Okay reclamefolder; Lekker thuis
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kabeljauwhaasjes
- 200 gr gerookte spekreepjes
- 400 gr broccoliroosjes
- 2 cm gember
- 850 gr aardappelpuree
- 1 teentje knoflook
- 4 el olijfolie
- P&z
Bereiding
- Snipper de knoflook fijn
- Schil de gember en rasp fijn
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Kook de broccoliroosjes 5 min gaar in licht gezouten water. Giet af
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, giet af en maak de aardappelpuree.
- Doe de puree in een ovenschaal en zet ± 20 min in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de vis 3 a 4 min aan elke kant. Kruid met p&z
- Verhit 2 el olijfolie in een andere pan en bak het fijn gesnipperde teentje knoflook en de geraspte gember glazig.
- Voeg de spekreepjes toe en roerbak 2 a 3 min.
- Meng met de broccoliroosjes en kruid met peper.