Kabeljauwfilet met crumble, prei en mosterdsaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 20 min

| 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 stukken (800 gr) kabeljauwfilet
  • 600 gr prei stukken
  • 2 sjalotten
  • 750 gr puree
  • 1 pakje mosterdsaus (Knorr)
  • 3 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 dl melk
  • 3 takjes verse peterselie
  • p&z

Bereiding

  1. Maak de crumble klaar: snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn. Meng met het paneermeel en olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout
  2. Verdeel de crumble over de 4 stukken kabeljauw.
  3. Plaats in een geoliede ovenschotel en schuif 20 min in een op 200 °C voorverwarmde oven
  4. Laat 2 el boter smelten in een kookpan en bak de prei stukken 5 min. Voeg 1 dl water toe en laat 10 min zachtjes verder garen
  5. Maak de aardappelpuree
  6. Doe de mosterdsaus bij de prei stukken en warm alles goed op
  7. Verdeel de prei stukken over de borden en plaats op elk prei bedje een stuk kabeljauwfilet.
  8. Serveer met de puree
Drankadvies
Wijn:

Boire et manger, Sauvignon Vin de Pays du Jarding de la France

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 666 Kcal Eiwitten: 43,7 gr Vetten: 32,1 gr Koolhydraten: 50,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email