Kabeljauwfilet met crumble, prei en mosterdsaus
Omschrijving:
Hoofdgerecht | vis | kabeljauw | 4 personen
Bereidingstijd: 20 min
Bron: 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips
Ingrediënten:
- 4 stukken (800 gr) kabeljauwfilet
- 600 gr prei stukken
- 2 sjalotten
- 750 gr puree
- 1 pakje mosterdsaus (Knorr)
- 3 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 3 dl melk
- 3 takjes verse peterselie
- p&z
Bereidingswijze:
- Maak de crumble klaar: snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn. Meng met het paneermeel en olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de crumble over de 4 stukken kabeljauw.
- Plaats in een geoliede ovenschotel en schuif 20 min in een op 200 °C voorverwarmde oven
- Laat 2 el boter smelten in een kookpan en bak de prei stukken 5 min. Voeg 1 dl water toe en laat 10 min zachtjes verder garen
- Maak de aardappelpuree
- Doe de mosterdsaus bij de prei stukken en warm alles goed op
- Verdeel de prei stukken over de borden en plaats op elk prei bedje een stuk kabeljauwfilet.
- Serveer met de puree
Voedingswaarde:
- Energie: 666 kcal
- Eiwitten: 43,7 gr
- Koolhydraten: 50,2 gr
- Vetten: 32,1 gr
Drankadvies:
Boire et manger, Sauvignon Vin de Pays du Jarding de la France