Kabeljauwfilet crumble…

Kabeljauwfilet met crumble, prei en mosterdsaus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | kabeljauw | 4 personen
Bereidingstijd: 20 min
Bron: 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips

Ingrediënten:

  • 4 stukken (800 gr) kabeljauwfilet
  • 600 gr prei stukken
  • 2 sjalotten
  • 750 gr puree
  • 1 pakje mosterdsaus (Knorr)
  • 3 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 dl melk
  • 3 takjes verse peterselie
  • p&z

Bereidingswijze:

  1. Maak de crumble klaar: snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn. Meng met het paneermeel en olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout
  2. Verdeel de crumble over de 4 stukken kabeljauw.
  3. Plaats in een geoliede ovenschotel en schuif 20 min in een op 200 °C voorverwarmde oven
  4. Laat 2 el boter smelten in een kookpan en bak de prei stukken 5 min. Voeg 1 dl water toe en laat 10 min zachtjes verder garen
  5. Maak de aardappelpuree
  6. Doe de mosterdsaus bij de prei stukken en warm alles goed op
  7. Verdeel de prei stukken over de borden en plaats op elk prei bedje een stuk kabeljauwfilet.
  8. Serveer met de puree

Voedingswaarde:

  • Energie: 666 kcal
  • Eiwitten: 43,7 gr
  • Koolhydraten: 50,2 gr
  • Vetten: 32,1 gr

Drankadvies: 

Boire et manger, Sauvignon Vin de Pays du Jarding de la France

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten