Kabeljauwfilet met crumble, prei en mosterdsaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 20 min
| 2008-08-27 – Colruyt inspiratiefolder, handige tips
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stukken (800 gr) kabeljauwfilet
- 600 gr prei stukken
- 2 sjalotten
- 750 gr puree
- 1 pakje mosterdsaus (Knorr)
- 3 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 3 dl melk
- 3 takjes verse peterselie
- p&z
Bereiding
- Maak de crumble klaar: snipper de sjalotten en de peterselie heel fijn. Meng met het paneermeel en olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de crumble over de 4 stukken kabeljauw.
- Plaats in een geoliede ovenschotel en schuif 20 min in een op 200 °C voorverwarmde oven
- Laat 2 el boter smelten in een kookpan en bak de prei stukken 5 min. Voeg 1 dl water toe en laat 10 min zachtjes verder garen
- Maak de aardappelpuree
- Doe de mosterdsaus bij de prei stukken en warm alles goed op
- Verdeel de prei stukken over de borden en plaats op elk prei bedje een stuk kabeljauwfilet.
- Serveer met de puree
Drankadvies
Wijn: |
Boire et manger, Sauvignon Vin de Pays du Jarding de la France |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 666 Kcal | Eiwitten: 43,7 gr | Vetten: 32,1 gr | Koolhydraten: 50,2 gr |