Kabeljauw met knolselder-kruidenpuree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2016.02.10 – reclamefolder Okay: Smaakvol ontbijt

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 540 gr kabeljauwfilet
  • 4 lente-uitjes
  • 50 gr prei scheuten
  • 1/2 knolselder
  • 1/2 plantje bieslook
  • 800 gr aardappelen
  • 125 gr zure room
  • 3 el boter
  • nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de halve knolselder en snij in gelijke stukken
  2. Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn
  3. Kook de aardappelen en de knolselder 20 min gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer
  4. Smelt intussen de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ± 3 min aan elke kant. Kruid met peper en zout
  5. Meng de pure met de zure room, het fijngesnipperde bieslook en de lente-uitjes.
  6. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout
  7. Werk af met de prei scheuten

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email