Kabeljauw met knolselder-kruidenpuree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2016.02.10 – reclamefolder Okay: Smaakvol ontbijt
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 540 gr kabeljauwfilet
- 4 lente-uitjes
- 50 gr prei scheuten
- 1/2 knolselder
- 1/2 plantje bieslook
- 800 gr aardappelen
- 125 gr zure room
- 3 el boter
- nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en de halve knolselder en snij in gelijke stukken
- Snipper het bieslook en de lente-uitjes fijn
- Kook de aardappelen en de knolselder 20 min gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer
- Smelt intussen de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ± 3 min aan elke kant. Kruid met peper en zout
- Meng de pure met de zure room, het fijngesnipperde bieslook en de lente-uitjes.
- Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout
- Werk af met de prei scheuten