Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw in de oven met pittig witlofslaatje

Omschrijving

Vis| Hoofdgerecht | 4 personen

tijd | kleine 60 min

bron| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes (versmarkt)
  • 3 stronken witloof
  • 150 g halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
  • 80 g rucola
  • 600 g krielaardappelen
  • 20 fijne augurken (bokaal)
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 koffiel. dijonmosterd
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Schil de krielaardappelen en snij in 2. 
  2. Halveer de halfgedroogde tomaten en hak de augurken grof.
  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  5. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 el. olijfolie.
  6. Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in.
  8. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.
  10. Maak de dressing: meng de mosterd, de mayonaise, de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.
  11. Meng het witloof met de rucola en de grofgehakte augurken, en giet er de dressing over.
  12. Afwerking: serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.

Drankadvies

Bier: Ciney Blond, Abdijbier
Wijn: Bourgogne A.O.P. ‘Les Cailloux’, Chardonnay, Albert Bichot

Voedingswaarde

  • Energie: 545 kcal
  • Eiwitten: 27.5 g
  • Vetten: 34.9 g
  • Koolhydraten: 29.8 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten