Kabeljauw in de oven met pittig witlofslaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht | 4 personen
| kleine 60 min
| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen
Ingrediënten
- 4 kabeljauwhaasjes (versmarkt)
- 3 stronken witloof
- 150 g halfgedroogde kerstomaten (versmarkt)
- 80 g rucola
- 600 g krielaardappelen
- 20 fijne augurken (bokaal)
- 1 eetl. mayonaise
- 1 koffiel. dijonmosterd
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. rodewijnazijn
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Schil de krielaardappelen en snij in 2.
- Halveer de halfgedroogde tomaten en hak de augurken grof.
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 el. olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.
- Maak de dressing: meng de mosterd, de mayonaise, de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.
- Meng het witloof met de rucola en de grofgehakte augurken, en giet er de dressing over.
- Afwerking: serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.
Drankadvies
Bier: Ciney Blond, Abdijbier
Wijn: Bourgogne A.O.P. ‘Les Cailloux’, Chardonnay, Albert Bichot
Voedingswaarde
- Energie: 545 kcal
- Eiwitten: 27.5 g
- Vetten: 34.9 g
- Koolhydraten: 29.8 g