Kabeljauw uit de oven 1

Kabeljauw in de oven met pittig witlofslaatje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| kleine 60 min

| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes  
  • 3 stronken witloof
  • 150 g half gedroogde kerstomaten  
  • 80 g rucola
  • 600 g krielaardappelen
  • 20 fijne augurken (bokaal)
  • 1 el. mayonaise
  • 1 klp. dijonmosterd
  • 5 el. olijfolie
  • 1 el. Rode wijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Schil de krielaardappelen en snij in 2. 
  2. Halveer de half gedroogde tomaten en hak de augurken grof.
  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij heel fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  5. Verdeel de krielaardappelen over een ovenschaal en besprenkel met 1 el. olijfolie.
  6. Kruid met zwarte peper en zout, en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Bestrijk ondertussen een andere ovenschaal met 1 el. olijfolie en leg er de kabeljauwhaasjes in.
  8. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Leg er de halve tomaten op. Zet de laatste 25 min. mee in de oven.
  10. Maak de dressing: meng de mosterd, de mayonaise, de rode wijnazijn en 3 el. olijfolie.
  11. Meng het witloof met de rucola en de grof gehakte augurken, en giet er de dressing over.
  12. Afwerking: serveer de kabeljauwhaasjes met de geroosterde krielaardappelen en het witloofslaatje.
Drankadvies
Wijn: Bourgogne A.O.P. ‘Les Cailloux’, Chardonnay, Albert Bichot
Bier: Ciney Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 545 Kcal Eiwitten: 27,5 gr Vetten: 34,9 gr Koolhydraten: 29,8 gr

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten